JAK WYBRAĆ NAJLEPSZY STYL CATERINGOWY NA IMPREZĘ FIRMOWĄ

Planujesz imprezę firmową? Nie zapomnij o cateringu – to jeden z najważniejszych elementów udanej i produktywnej imprezy firmowej.

Katering korporacyjny to nie tylko dostarczanie pysznych przekąsek i przekąsek, aby zachęcić pracowników i klientów do zwrócenia uwagi, ale to znacznie więcej:

Jedzenie pomaga napędzać umysły i ciała Twojego zespołu podczas ciężkiej pracy, burzy mózgów i wydawania dużej ilości energii,

Świetny catering sprawia, że ​​Twoi pracownicy czują się docenieni i docenieni, gdy przedstawia się im pyszne i odmienne opcje cateringowe dla firm jak catering konferencje.

Mając wyjątkowy catering, firma, która wykorzystuje tylko najświeższe produkty i składniki oraz tworzy menu specjalnie na Twoją okazję, naprawdę wyróżnia się znacznie bardziej niż zamawianie kanapek. Jedzenie ma znaczenie dla każdego wydarzenia, które organizujesz.

Istnieje wiele różnych stylów cateringu, z których można zamówić, poniżej stworzyliśmy przewodnik po różnych stylach cateringu korporacyjnego.

PRZEKĄSKI I KANAPKI
Przekąski na imprezie firmowej
Kanapki i przekąski to małe, małe posiłki, które można łatwo zjeść rękami podczas chodzenia. Mogą być ustawione w formie bufetu na dużym stole lub serwowane przez kelnerów krążących wokół miejsca wydarzenia. Kanapki i przekąski świetnie sprawdzają się podczas krótszych wydarzeń, nawiązywania kontaktów i spotkań towarzyskich przed imprezą (np. Koktajl na godzinę przed konferencją), kiedy ludzie zwykle spacerują i mieszają się.

Ta opcja jest idealna na wydarzenie, które ma miejsce po obiedzie i przed kolacją.

PODWIECZOREK BIZNESOWY
Biznesowy catering podwieczorek
Idealny na śniadania, brunche, poranne herbaty i podwieczorki, biznesowy podwieczorek to podejście do tradycyjnego podwieczorku. Podobnie jak w przypadku kanapek i przekąsek, skupiamy się tutaj na mniejszych, małych kawałkach, które są łatwe do spożycia. Jednak w przeciwieństwie do przekąsek, podwieczorek jest zwykle podawany przy stole, przy którym wszyscy siedzą. Podwieczorki to okazja do wspólnego siedzenia, relaksu, rozmowy i delektowania się odprężającą przekąską. Można poczytać ciekawostki na tej stronie https://www.zoltazyrafa.pl/.

Podwieczorek to doświadczenie, w którym niewiele osób bierze udział, dlatego są świetnym pomysłem na imprezę firmową. Idealny na poranną herbatę, kiedy musisz zrobić sobie przerwę, a mimo to masz dużo w programie do omówienia, możesz usiąść na poranną herbatę i omówić program w wyjątkowy sposób. Podwieczorek zwykle składa się z filiżanki herbaty, kanapek i pikantnych produktów, a także słodyczy i babeczek. Czasami zamiast herbaty zastępuje się wino musujące. Podwieczorek zachęca do wspólnej atmosfery, która pomaga zespołom tworzyć więzi.

STOŁY DO ​​WYPASU I DZIELENIE SIĘ TALERZAMI
Stół do wypasu firmowy
Kolejny korporacyjny styl cateringowy, który zachęca do poczucia wspólnoty, dzielenia się i sprzyjania więzi, wypasu stołów i dzielenia się talerzami jest idealny na wiele różnych wydarzeń. Stoły do ​​wypasu i wspólne półmiski to seria zdekonstruowanych kanapek i przekąsek, które są wyświetlane na półmiskach samoobsługowych.

Ideą stołów do wypasu jest dostarczanie mnóstwa doznań smakowych. Wypełnij swój stół pasterski wyborem sera, orzechów, suszonych owoców, krakersów i paluszków chlebowych, przysmaków, pikli i nie tylko. Stoły do ​​wypasu są przystosowane do funkcji przed imprezą, serwowane podczas warsztatów i dni szkoleniowych oraz podczas burzy mózgów.

Stoły do ​​wypasu są równie piękne, co pyszne i stanowią fantastyczną ozdobę Twojego lokalu. Na stole do wypasu zawsze znajdzie się coś dla siebie.

BUFETY FIRMOWE
Catering firmowy – w formie bufetu
Na obiady i kolacje nie można pominąć firmowego bufetu. Jest to kolacja w stylu zasiadania, podczas której goście mogą wstać ze swoich miejsc i zaserwować sobie różnorodne potrawy przygotowane przez naszego prywatnego szefa kuchni na Twoje wydarzenie. Mogą to być przekąski, dania główne i desery, w zależności od życzenia. W razie potrzeby możesz również zatrudnić kelnerkę na imprezę firmową. Kelner jest zawsze polecany na formalne imprezy firmowe, a styl samoobsługowy doskonale sprawdza się na nieformalnych imprezach.

Bufety są idealne na wieczory z nagrodami, przyjęcia świąteczne, konferencje i nie tylko. oblodzenie po długim dniu prowadzenia działalności.

POSIŁKI ZASIADANE
Uroczysta kolacja dla smakoszy
Podobnie jak bufet firmowy, posiłki zasiadane są przeznaczone na imprezy, na których ludzie będą siedzieć przy stole przez większość czasu. Jednak w przeciwieństwie do bufetów, ludzie nie będą musieli wstawać, aby dostać swoje jedzenie – zamiast tego zostanie ono podane do stołu przez kelnerów (lub szefa kuchni!). Posiłki zasiadane są w zasadzie takie same, jak w restauracji to Twoja firma cateringowa wykonuje całą pracę za Ciebie. Idealny na wieczory z nagrodami, konferencje, przyjęcia bożonarodzeniowe i nie tylko.

NAJLEPSZY STYL CATERINGOWY NA RÓŻNE IMPREZY
Teraz omówiliśmy różne dostępne style cateringu korporacyjnego, przejdźmy do niektórych popularnych imprez firmowych i najlepszego stylu cateringowego dla każdego z nich.

LUNCH BIZNESOWY
Lunche biznesowe najlepiej komponować z posiłkami do siedzenia lub w formie bufetu. To naprawdę zależy od miejsca, kontekstu i celu lunchu biznesowego, ale ogólnie te dwa style są najlepsze. Na spotkania z klientami lub inwestorami najlepsze są posiłki zasiadane serwowane przez kelnerów, a duże lunche biznesowe dla całego biura dobrze komponują się z bufetem. Aby naprawdę zaimponować, zatrudnij osobistego szefa kuchni, który ugotuje, przygotuje i poda Twój biznesowy lunch.

SPOTKANIE ZARZĄDU
Długie dni spędzone w sali konferencyjnej wymagają odpowiedniego paliwa. Na spotkania w sali konferencyjnej najlepiej podawać przekąski, kanapki, stoły do ​​wypasu lub wspólne talerze. Można je umieścić na stole, pośrodku grupy, a ludzie mogą sobie pomagać, jak chcą. Ponieważ te pokarmy są łatwe do spożycia, ludzie będą mogli coś przekąsić i pozostać odżywionymi, a jednocześnie będą mogli swobodnie wchodzić w interakcje i rozmawiać. Potrawy nie wymagają zbytniej uwagi i można je łatwo wsunąć do ust podczas dyskusji.

KONFERENCJA
Istnieje wiele różnych stylów cateringowych odpowiednich dla konferencji, w zależności od pory dnia, miejsca i liczby grup. W przypadku wydarzeń przedkonferencyjnych, kiedy ludzie mieszają się i mieszają z koktajlem w dłoni, kanapki i przekąski są świetną opcją. W przypadku mniejszych konferencji stół do wypasu lub wspólny talerz ustawiony w rogu sali może wystarczyć na cały dzień. Większe konferencje, które trwają przez wiele dni lub do nocy, będą wymagały bardziej złożonych stylów cateringowych, takich jak posiłki zasiadane lub bufety.

IMPREZA KOKTAILOWA
Koktajle to idealne miejsce do serwowania kanapek i przekąsek. Łatwe do spożycia, gdy ludzie mieszają się, mieszają i chodzą po lokalu, pomogą również zrównoważyć spożycie alkoholu. Możesz również przygotować firmowe przyjęcie koktajlowe ze stołem do wypasu lub wspólnym półmiskiem ustawionym w rogu lokalu, zachęcając ludzi do gromadzenia się w określonym obszarze i serwowania sobie.

PRZYJĘCIE BOŻONARODZENIOWE
Przy przyjęciach bożonarodzeniowych chodzi o pokazanie pracownikom, że są doceniani, a nie ma na to lepszego korporacyjnego stylu cateringowego niż stary, dobry bufet lub posiłek przy stole. Bufety są świetne, ponieważ ludzie mają wiele opcji, aby pomóc sobie, a posiłki zasiadane mogą być zwycięzcą w zależności od serwowanego jedzenia. Aby naprawdę zachwycić swój zespół, zatrudnij prywatnego szefa kuchni i poproś go, aby ugotował coś imponującego, co sprawi, że Twoje przyjęcie świąteczne będzie niezapomniane.

SPOTKANIE Z KLIENTEM
Spotkania z klientami mogą obejmować krótkie, nieformalne spotkania lub dłuższe, bardziej formalne spotkania. W zależności od charakteru spotkania możesz wybrać szereg różnych stylów cateringu korporacyjnego. Krótkie, nieformalne spotkania z klientami dobrze komponują się z kanapkami, przekąskami, stołami do wypasu, dzieleniem się talerzami, a nawet biznesowym podwieczorkiem na spotkanie przedpołudniowe lub popołudniowe. Bardziej formalne i dłuższe spotkania mogą przydać się przy posiłku zasiadanym w przerwie.

SZKOLENIE LUB WARSZTAT
Warsztaty lub dni treningowe wymagają stałego paliwa, aby pomóc ludziom zachować koncentrację, czujność i energię przez cały dzień. Prawdopodobnie będziesz chciał wprowadzić tutaj szereg stylów cateringowych, od wypasania stołów i dzielenia się talerzami (podczas imprezy) po lunche lub bufety (po lub w środku imprezy). Zapytaj firmę cateringową, czy może dostarczyć Ci posiłki w pudełku na wynos z indywidualnymi porcjami dla każdego członka zespołu. W ten sposób spędzisz mniej czasu na lunchu, ponieważ wszystko jest zapakowane i gotowe do użycia.